Известие

Collapse
No announcement yet.

странно изпушване ,помагайте моля

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• странно изпушване ,помагайте моля

значи колата си варви савсем нормално и по някое време изпушва мощно сивкав пушек (горимасло)е ходих на сервиз "Италсервиз" и там нищо не и откриха , просто на монтиора не му е изпушило яявно и тои е решил че е наред, колата е алфа 145 1,7 боксер, помагаите ако знаете какво може дда е

Колега такъв ли ти е дима като моя,щото при мен май нямаше достатъчно приток на въздух,а сега сам махнал тая кутията преди филтъра и не сам я гледал,но май има по добро изгаряне на горивото
    Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

ами сив е но направо балва по някое време ,днес проверих кога точно изпушва, и установих като е загряла и перката заварти да охлажда ,започва да изпушва на калбета , а иначе при нормално каране и когато не е загрчла колата ваобще го няма!!!

Comment

Re: странно изпушване ,помагайте моля

Първоначално публикувано от angelariii
        значи колата си варви савсем нормално и по някое време изпушва мощно сивкав пушек (горимасло)е ходих на сервиз "Италсервиз" и там нищо не и откриха , просто на монтиора не му е изпушило яявно и тои е решил че е наред, колата е алфа 145 1,7 боксер, помагаите ако знаете какво може дда е
        Ти сам си стигнал до отговора - Гори масло- за това пуши
        RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
        0899832271 Сашо

Comment

Маслото е няма какво друго освен ако не си и сипал дизелче
          Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
          FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
          sigpic

Comment

да че гори масло е ясно, обаче каква е причината да изпушва когато си иска ,и да се появяват тея кълбета пушек , горенето на масло не е постоянно , ами на моменти изпушва , ако са гумички или сигменти би трябвало да пуши постоянно нали!!!!!а при мен е на талази !!!затова почвам да си мисля че варянтите са следните ,да е сварзано с въздуха нещо ,сервото, самото масло даа е боклук и като загрее да става рядко!!!

Comment

Първоначално публикувано от angelariii
              да че гори масло е ясно, обаче каква е причината да изпушва когато си иска ,и да се появяват тея кълбета пушек , горенето на масло не е постоянно , ами на моменти изпушва , ако са гумички или сигменти би трябвало да пуши постоянно нали!!!!!а при мен е на талази !!!затова почвам да си мисля че варянтите са следните ,да е сварзано с въздуха нещо ,сервото, самото масло даа е боклук и като загрее да става рядко!!!
              абе масларка си е колата или сегменти или гумички сега в топлото време може да пуши повече от преди(зимата) доливаи си и масло и си карай може сега и да върви повече от другите боксери

Comment

колега нищо не си казал как оправи проблема и какъв е бил - и моя боксер почна да прави тоя номер
                Alfa 146 1.7 16v Boxer - for Sound
                Alfa 146 2.0 16v ti - for Speed

Comment

да и моя го направи няколко пъти след смяна на маслото,проблема беше че идиота дето ми го сменя освен че покриви пода на колата с крика ми е налял повече масло с 2 см над мах на щеката,като го токнах се оправи,дано съм бил полезен
                  alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                  alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от angelariii Покажи съобщение
                    Колега то и на мойта алфа смених сегменти, гумички, гарнитури, изчистих масления сепаратор, даже ми предложиха и основен ремонт да правя (добре че не се вързах и на това) за да спре горенето на масло в умопомрачителни размери. Всичко ми предложиха големите майстори, всичко направих (без основен ремонт) горенето на масло продължи и накрая се оказа запушен отдушник на маслото, установено от непретендиращ за алфо-разбирач майстор. Така че симптомите ти ако са като моите (описани в пърата публикация) виж тоя маслен отдушник! Виж ми темата за МАЙСТОР В ПЛОВДИВ там съм описал какви бяха и мойте симптоми, за да не сменяш неща които ни са за смяна!
                    http://clubalfaromeo.com/forum/pictu...pictureid=1559 146 1.4 twin spark 16V 103hp на газ BRC

Comment

Първоначално публикувано от KRIMINALL Покажи съобщение
                      Колега то и на мойта алфа смених сегменти, гумички, гарнитури, изчистих масления сепаратор, даже ми предложиха и основен ремонт да правя (добре че не се вързах и на това) за да спре горенето на масло в умопомрачителни размери. Всичко ми предложиха големите майстори, всичко направих (без основен ремонт) горенето на масло продължи и накрая се оказа запушен отдушник на маслото, установено от непретендиращ за алфо-разбирач майстор. Така че симптомите ти ако са като моите (описани в пърата публикация) виж тоя маслен отдушник! Виж ми темата за МАЙСТОР В ПЛОВДИВ там съм описал какви бяха и мойте симптоми, за да не сменяш неща които ни са за смяна!
                      Да не забравяме все пак че става дума за боксер, там нещата с отдушника стоят малко по-различно.
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                        Да не забравяме все пак че става дума за боксер, там нещата с отдушника стоят малко по-различно.
                        За боксер незнам как стоят нещата с отдушника но моята глезла е 146 1.4 t.spark и там и беше болката и подчертавам отдушник а не маслен сепаратор, който между другото също би могъл да бъде причина за периодичното изгаряне на масло и не е лошо да се почисти!
                        http://clubalfaromeo.com/forum/pictu...pictureid=1559 146 1.4 twin spark 16V 103hp на газ BRC

Comment

Това за разликата между боксера и ТС е ясно,но на мене ми хрумна и нещо друго.Я провери в коя дупка е наврян маркуча от отдушника в гумения маншон,че едната дупка при мене е запушена и не играе никаква роля,но успешно с малко зор може някоя пакостна ръчица да го е набутала там.Такова изпушване се получава от много масло в картера,запушен отдушник и от излъскани цилиндри.За друго не се сещам.
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

незнам колеги обаче моита започна да пуши след като махнах катализатора. следя маслото и него бута повече от нормалното , обаче пробвах да откача датчика на дебитомера и се разпуши още повече , закачих го и пушенето намаля значително и наи интересното е че пуши като загреи докато е студена грам пушек неизкарва

Comment

хора можели проблема да ми е защото несъм сложил резонантно гърне ?? налух една траба и от там да е проблема - ламбдасондата да не отчита правилно и да обогатява сместа и да пуши кат комин. споделиха ми че и от това може да пуши вие кво мислите по въпроса

Comment

Working...
                              X